Uutiset

Finlandia Trophyn osallistujalista on julkaistu

Finlandia Trophy Espoo kuhisee arvokilpailumitalisteja, kun maailman kärkiluistelijat saapuvat olympiakauden aloitukseen Espooseen 6.−8. lokakuuta.

Kansainvälinen Finlandia Trophy tuo maailman kärkiluistelijat olympiakauden aloitukseen Espooseen 6.−8. lokakuuta.

Espoo Metro Areenassa käytävässä kilpailussa on mukana 109 luistelijaa 27 maasta. Kun mukana on lisäksi kuusi muodostelmaluistelujoukkuetta, nousee kilpailijoiden lukumäärä 229:än. Tämän vuoden Trophyssa on mukana ennätysmäärä arvokilpailumitalisteja.

Naisten sarjan kärkinimet ovat Italian Carolina Kostner, Kanadan Gabrielle Daleman ja Venäjän Elizaveta Tuktamysheva.  Kostner on vuoden 2012 maailmanmestari ja 2014 olympiapronssimitalisti. Tuktamyshevalla on puolestaan kaapissa vuoden 2015 MM-kulta ja Dalemanilla MM-pronssia viime keväältä Helsingistä. Yhdysvaltojen Polina Edmunds, Venäjän Maria Sotskova ja vuoden 2012 MM-hopeamitalisti Venäjän Alena Leonova nostavat naisten kilpailun tason yhdeksi Trophyn historian kovatasoisimmista.

Jäätanssissa nimekkäimmät parit ovat kaksinkertainen maailmanmestari ja hallitseva MM-hopeamitalisti, Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron ja vuoden 2014 maailmanmestaripari Italian Anna Cappellini-Luca Lanotte. Haastajat, Venäjän Alexandra Stepanova-Ivan Bukin, ovat voittaneet urallaan EM-pronssia vuonna 2015 ja lisäksi Finlandia Trophyn kahdesti.

Miehissä ykkösnimi on Helsingin MM-kisoissa pronssille yltänyt Kiinan Boyang Jin.  Lisäksi kilpailussa mukana ovat Venäjän Maxim Kovtun ja Mikhail Kolyada, hallitsevat EM-hopea- ja -pronssimitalistit. Mielenkiintoa kisaan tuovat mm. hallitseva junioreiden maailmanmestari Yhdysvaltojen Zhau Vincent sekä viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt maanmiehensä Adam Rippon.

Pariluistelussa rima asettuu korkealle Venäjän Ksenia Stolbova-Fedor Klimovin määräämänä. Vuoden 2014 olympialaisten ja MM-kisojen hopeamitalistit saapuvat Espooseen ensimmäisen kerran urallaan.

Suomea kilpailussa edustavat Viveca Lindfors, Emmi Peltonen, Valtter Virtanen, Bela Papp sekä jäätanssijat Cecilia Törn-Jussiville Partanen ja Juulia Turkkila-Matthias Versluis. Muodostelmaluistelussa ovat mukana moninkertaiset MM-mitalistit Marigold IceUnity, Rockettes, Team Unique sekä uusi espoolainen muodostelmaluistelujoukkue Lumineers. Suomalaiset saavat mm. haastajat Venäjältä, kun hallitseva maailmanmestari Team Paradise saapuu Espooseen.

– Urheilijoille on tärkeää, että katsomossa on väkeä ja ääntä, kuten Suomessa järjestetyissä taitoluistelukilpailuissa tunnetusti on. Kevään MM-kilpailut Hartwall Arenassa toivat varmasti lisäbuustia urheilijoiden halukkuudelle kilpailla uudelleen juuri Suomessa. Trophy on tärkeä kauden aloituskilpailu monelle ja varsinkin nyt olympiakautena sillä on erityisen tärkeä merkitys. Nämä kaikki näkyvät kovatasoisena osallistujalistana, Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo sanoo.

Jo 22. kerran luisteltava Trophy on yksi kymmenestä ISU Challenger-sarjan kilpailuista. Challenger-sarja on arvoasteikossa heti GP-sarjan jälkeen seuraavana.

Osallistujalistat: https://www.finlandiatrophy.com/fi/luistelijat/

Kuva: Antti Lehto

 


Ranskalaiset jäätanssin kirkkaaseen voittoon, suomalaiset sijoille 11 ja 15 08.10.2017
Sotskova naisten sarjan voittaja 08.10.2017